Albire Dinti
Sfaturi

Albire Dinti

In zilele noastre, exista pe piata o multitudine de sisteme destinate albirii dintilor - printre ele se numara pastele de dinti speciale, gelurile, benzile sau agentii de albire obtinuti direct de la dentist.

INDICATII ALBIRE DINTI

Albirea dintilor este in principiu recomandata persoanelor care au dinti sanatosi - care nu au fost supusi multor tratamente - si gingii fara probleme.

Albirea dintilor realizata in cabinetul stomatologic

In ceea ce priveste albirea danturii realizata in cabinetul stomatologic, ea este recomandata ca fiind cea mai eficienta, rapida si sigura metoda de curatare a petelor nedorite. In cazul acestei proceduri, produsul de albire se aplica direct pe dinti. Se aplica ulterior o sursa de lumina sau de laser. Lumina si/sau caldura accelereaza efectul de albire. Rezutatele se pot observa in maximum 60 de minute de la efectuarea tratamentului.

Cat dureaza efectul albirii dintilor

Persoanele care fumeaza excesiv  sau consuma bauturi ce cauzeaza pete (precum bauturi carbogazoase colorate, cafea), efectul dureaza aproximativ 6-9 luni dupa tratament.

La persoanele care au un regim alimentar sanatos, albirea poate fi pastrata timp de 12-18 luni.

Gradul de albire variaza, in mod evident, de la individ la individ - fiind conditionat de factori ca starea danturii, natura petei, tipul de sistem folosit la albire si timpul in care acest sistem a actionat.

Diferentele intre produsele de albire cumparate si cele oferite de stomatolog

Este de preferat ca albirea dintilor sa fie realizata in cadrul cabinetului stomatologic, din mai multe puncte de vedere;

1) Proces supervizat de un specialist

Utilizarea serviciilor unui cabinet specializat are mai multe beneficii decat cele folosite acasa. In primul rand, dentistul iti poate verifica intreaga istorie dentara si iti poate face o examinare dentoparodontala, punand intrebari si despe eventualele antecedente medicale - putand determina cauza ingalbenirii dintilor, precum si metoda adecvata de albire a acestora.

2. Masuri sporite de protectie

In cabinetul sau, dentistul poate aplica pe dinti si pe gingii un gel special sau un "scut" protectiv, pentru a feri cavitatea bucala de efectele albirii. De asemenea, gelurile date de medic pentru acasa sunt testate si respecta anumite norme de protectie.

.Apeland la un stomatolog, vei beneficia de experienta acestuia si va trebui sa vii la control de cateva ori, pentru a verifica daca au aparut semne de iritatie, daca respecti instructiunile sau daca procesul de albire dentara se deruleaza corect. Folosind metodele pentru uz individual, esti pe cont propriu.